Fitness

 


CE INSEAMNA FITNESS?

Conditia de a fi in forma si de a fi sanatos.

Fitness este un termen folosit pentru a acoperi o arie larga de activitati fizice care cuprind antrenarea musculaturii, streching-ul si exercitiile cardio, ce au ca scop mentinerea organismului cat mai sanatos si tonifiat.
Cu alte cuvinte, fitness-ul te ajuta sa fii in forma, atat fizic, cat si psihic, pentru ca rezulta intr-o stare de bine generala, o incredere in sine accentuata si o usurinta in a indeplini atat sarcinile din domeniu sportiv, cat si cele zilnice.
De cele mai multe ori, acest cuvant este asociat nu doar cu miscarea fizica, ci si cu o alimentatie echilibrata si odihna corespunzatoare. Din acest motiv, atunci cand zici “fitness” trebuie sa te gandesti la un stil de viata, nu doar la anumite actiuni ocazionale.

De fapt, aceasta este si ideea din spatele notiunii de fitness: o rutina constanta si un set de antrenamente cu caracter permanent care te vor ajuta sa arati bine, sa te simti bine, sa ai suficienta energie pentru a face fata oricaror provocari din viata de zi cu zi si, mai presus de orice, sa fii sanatos.


BENEFICII:

Inima sanatoasa

Efortul fizic de intensitate medie, pe termen lung, ofera protectie inimii si plaminilor, reducind tensiunea arteriala si imbunatatind circulatia sanguina, obtinind rezistenta cardiovasculara.

Piele elastica

E de asteptat ca fitnessul sa te ajute sa ai o piele ferma, fina, fara celulita, insa face chiar mai mult: curata pielea din interior, oferindu-i un aspect proaspat, revigorat. Explicatia e simpla: miscarea solicita si stimuleaza toate celulele din organism, sporindu-le capacitatea de regenerare. Efectele apar daca faci sport suficient de intens incit sa transpiri usor: pentru asta, ai nevoie de cel putin 20-30 minute de miscare non-stop. Transpiratia contine o enzima capabila sa lupte cu bacteriile de la suprafata pielii, reducind riscul de eczeme si alte iritatii cutanate.

Imunitate 100%

Miscarea ajuta sistemul imunitar sa elimine toxinele si sa ramina in forma. Fitnessul are asupra imunitatii cam acelasi efect precum o cura sanatoasa cu fructe, legume sau plante. Persoanele care fac exercitii de cinci ori pe saptamina se imbolnavesc mai rar, chiar si in perioadele cu epidemii gripale.

Spate relaxat

Durerile de spate sunt comune, mai ales daca ai trecut de prima tinerete, fiind cauzate, in mare parte, de pozitiile defectuoase si de stilul de viata sedentar. Miscarea aduce multe beneficii coloanei vertebrale si sistemului osos in general, prin corectarea posturii si intarirea muschilor lombari si abdominali.

Creier mai activ

Stresul si sarcinile de zi cu zi obosesc creierul si-i incetinesc agilitatea. In decursul anilor, studiile au aratat ca, daca esti mai active si faci exercitii regulat, vei avea mai multa energie si mintea iti  va functiona mai bine.

Reduce stresul, riscul de depresie si anxietate. Dupa ce faci fitness, te simti plin de energie si in forma. Acest lucru se datoreaza endorfinelor eliberate in momentul miscarii, care te fac sa te simti bine si relaxat. Sportul influenteaza nivelul de serotonina, ajutindu-te sa ai o stare de spirit mai buna.

Oase puternice

Inca de la virsta de 30-35 de ani, densitatea osoasa incepe sa scada. Ca sa fii in siguranta, nu doar suplimentele de calciu si vitamina D sunt importante, ci si exercitiile fizice regulate, care protejeaza sanatatea oaselor, mentinindu-le densitatea.

Presiunea pusa pe oase, de care ai parte daca alergi, sari, urci si cobori scarile, te ajuta sa ai parte de mai putine dureri articulare sau de fracturi. Acum, ca-ti suntem la dispozitie, ai posibilitatea sa vii la sala de fitness si sa faci o varietate larga de antrenamente, de cateva ori pe saptamina, aceasta este tot ce-ti trebuie.

Digestie mai buna

Exercitiile fizice ajuta la digestia mai buna a alimentelor, la asimilarea nutrientilor si previne constipatia. Pentru a avea un tranzit intestinal perfect este recomandat sa faci exercitii fizice zilnic.

Arati si te simti mai bine

Cind practici fitness, corpul tau sufera modificari, devine mai armonios, iar tu vezi si simti acest lucru, si-ti place! Iar cind iti place ce vezi in oglinda, lucrurile se schimba radical.

 

 

Diferite studii arata ca exista trei tipuri de fitness:

Exercitiile de flexibilitate, de exemplu intinderile. Flexibilitatea reprezinta abilitatea de a-ti misca articulatiile foarte mult si de a-ti folosi muschii la intreaga lor capacitate.

Aerobicul este abilitatea corpului de a utiliza oxigenul eficient si depinde de conditia inimii, a plamanilor si a muschilor. Acest tip de fitness creste nivelul de oxigen care ajunge la muschi, ceea ce le permite sa functioneze mai mult. Mersul pe jos pe distante mari, este un tip de exercitiu de aerobic.

Fitnessul muscular ajuta la intarirea muschilor si a rezistentei acestora.

Tot mai multe persoane care isi doresc sa slabeasca, aleg fitnessul deoarece este o metoda rapida si eficienta, dar si la indemana oricui.

Sa slabesti sau sa te ingrasi, nu poate fi imposibil. Adevarata provocarea este aceea de a slabi sau de a te ingrasa corect si sanatos.

Asta inseamna sa slabesti din grasime fara sa pierzi masa musculara sau sa te ingrasi acumuland masa musculara, fara adaos de grasime. Aceste lucruri nu se pot realiza peste noapte, ci urmand un program special si strict de antrenament fitness si alimentatie pe termen lung.