Cardio

Numele meu este Mircea Moldovan! Activez in domeniul fitness-ului de 8 ani de zile cu focus atat pe personal training cat si pe group training. Ca formare sunt kinetoterapeut cu masterat si certificari atat in kinetoprofilaxie si recuperare fizica cat si domeniul fintness-ului (TRX, Cycling – Schwinn).

In viata de zi cu zi ma gasiti in sala impreuna cu clientii mei sau la group training unde tin clase de TRX, Cycling, HIIT si functional training.

Sunt un impatimit al sporturilor de iarna, asa ca iarna sunt pe partie unde nu numai ca schiez de placere dar si predau schi celor interesati. Sunt membru activ in taberele de schi pentru copii unde am initiat si aprofundat in tainele schiului mai mult de 100 de copii  pana acum.

Telul meu este sa am un impact pozitiv asupra oamenilor cu care lucrez ajutandu-i sa devina functionali, sanatosi si sa se simta bine in pielea lor.


 


Beneficiile antrenamentelor de tip CARDIO

Cand vine vorba despre exercitii de tip CARDIO tipurile de antrenamente sunt nenumarate, de la cycling, la alergat, dansat, HIIT ( * High Intensity Training: antrenamente de scurta durata si intensitate maxima), pana la inot si kickboxing.

In viata de zi cu zi, cand vorbim despre un stil de viata sanatos, exercitiile de tip CARDIO pot aduce cu ele o multitudine de beneficii, in special pentru inima. Printre acestea se numara tensiunea arteriala mentinta in parametrii normali, ceea ce inseamna ca inima nostra nu mai este supra solicitata in mod constant. 

Asociatia America a Inimii ( American Heart Association) recomanda aproximativ 150 de minute de exercitii de tip CARDIO ( moderat) si 75 de minute de exercitii CARDIO la intensitate maxima pe saptamana. Cu doar 30 de minute pe zi, timp de 5 zile reusesti reusim sa aduncem imbuntatrii simtitoare pentru sanatatea inimii noastre.

Beneficiile acestui tip de exercitii insa sunt mult mai variate. Antrenamentele de tip CARDIO aduc imbunatatirii si pentru creierul nostru cat si pentru articulatii. Studiile medicale de-a lungul timpului au demonstrat ca acest tip de activitate (pe langa miscarea necesara obligatorie penru noi toti) pot scade riscul de boli mentale, indiferent de varsta ( dementa, Alzheimer, etc.)



Cand facem antrenamente de tip CARDIO
, doza de oxigen din organism creste, permitand muschiilor sa lucreze mai mult.

Dupa antrenamente regulate, in timp, muschii se obinuiesc cu acest timp de exercitii iar activitatiile normale, de zi cu zi, devin mult mai usoare. In combinatie cu o alimentatie sanatoasa, nu numai ca avem sanse mai mari sa ne simtim mai bine dar combatem activ posible boli, atat de des intalnite in zilele noastre: diabet, boli ale inimii, probleme de circulatie si multe altele. 

Pe langa benifiicle medicale pe care le aduc cu sine acest tip de antrenament, trebuie sa mentionam si felul in care o sesiune de 30 de minute de CARDIO ne poate schimba starea de spirit si ne poate ajuta sa scapam stresul acumulat pe parcusul unei zile intregi. Dupa un antrenament in organism se vor elibera hormoni care ajuta in combaterea stresului precum serotonina, dopamina si noradrenalina.

Traim intr-o lume in continua miscare si totusi, din pacate, noi reusim sa dedicam atat de putin timp miscarii. Cu ajutorului sportului, a exercitiilor fizice regulate nu numai ca ajungem sa ne imbunatatim conditia fizica, dar reusim sa fim mai sanatosi, sa ne simtim mai bine si sa combatem activ stresul din viata de zi cu zi.